Korps og calypso

Av: Silje Nilsen, Bladet Vesterålen:
HADSEL: Banana Airlines har fløyet høyt og lavt i sine gjenkjennelige blå jakker. Visste du at det er Stokmarknes musikkforeningens gamle uniformer? Lørdag 26. februar stiller Banana Airlines som gjestemusikere på korpskonserten i Hurtigrutens hus. Det er første gang musikkforeninga og popbandet fra Nesset samarbeider, i alle fall musikalsk: på begynnelsen av åttitallet overtok popbandet uniformsjakkene til musikkforeninga, som for lengst hadde byttet ut skrikende blå til fordel for sort.

– Og jakkene flyr ennå, smiler bassist Stig Andreassen, som var med på musikkforeningas øvelse mandag, under oppkjøringa til helgas konsert.

CALYPSO

Det var dirigent Pantcho Krastev og Bananas Airlines’ Kai Kiil som sammen kom fram til at det var på tide med et samarbeid.

– Vi har et profesjonelt popband her på Stokmarknes, og det skulle bare mangle når temaet for konserten er Nord-Norge og nordnorsk musikk, sier Krastev. Korpset og bandet har fått hjelp av Skjalg Bjørstad til å arrangere musikken.

– Det er ikke all musikk som egner seg for korps, men calypso og rytmer passer utmerket, mener dirigenten. Banana Airlines bor for tiden spredt, men samles i anledning konserten til helga.

– Det var en selvfølge å si ja, sier Stig Andreassen, som mener korpset skal ha honnør for at de gyver løs på popmusikk. De rundt 40 musikantene gleder seg til konserten, og på mandagens øving var det smil, latter og spøk, og de lover en god konsert.

– Det blir kanskje som kringkastingsorkestere og Vamp, lokker klarinettist Kyrre Jenssen.

JARDAR JOHANSEN

I tillegg til Banana Airlines har korpset fått med seg sangeren Jardar Johansen, kjent gjennom «Det store korslaget» og en rekke konserter i Vesterålen. Konserten i Hurtigrutens hus har fått navnet «Musikk under nordlyset», og all musikken har nordnorsk tilnytning.

– Vi skal spille musikk av nordnorske komponister sammen med nordnorske gjestemusikanter og selv er vi jo et nordnorsk musikkkorps.

Kommentarer

kommentarer


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.